október 7

Sokan álmodoznak arról, hogy az esküvőjük egyedi és személyes legyen. A "Do It Yourself"(DIY avagy csináld magad) esküvők egyre népszerűbbek, mivel lehetőséget nyújtanak a párnak, hogy saját stílusukat és kreativitásukat fejezzék ki az esküvőjük során. Azonban ezek szervezése nem mindig könnyű feladat, ezért most összeszedtünk nektek öt tippet, hogy segítsünk az előre gondolkodásban:

Az első lépések: Válaszd ki az "én csinálom" feladatokat

Miután összeírtad egy nagy halmazba az összes eszedbe jutó feladatot, utána rögtön "légy válogatós" és válaszd ki azokat, amelyeket valóban szeretnél saját magad megcsinálni, és amelyek az esküvőd személyes stílusát tükrözik. Ne terheld magad olyan dolgokkal, amelyeket nem élvezel vagy amelyek stresszt okoznak. Válaszd ki a legfontosabb néhány dolgot, és ezekre koncentrálj. És ehhez már jön is a következő tipp:

Az összpontosítás művészete: Válogass és delegálj ügyesen az esküvődön

A DIY esküvők nem azt jelentik, hogy mindent egyedül kell megtenned. Legyél hajlandó delegálni feladatokat barátoknak vagy családtagoknak, akik örömmel segítenek. Elfogadhatod az ajánlatokat is, ha valaki kínálja a segítségét. Ne próbálj meg mindent egyedül megcsinálni, mert ez csak növeli a stresszt. Adj nekik határidőket és néha kérdezz rá, hogy haladnak-e a feladattal.

Ismerd fel határaid: Képességek szerint oszd szét a feladatokat

Ne próbálj meg olyan dolgokat csinálni, amiket nem tudsz vagy nem értesz. Egyszerűen csak használd azokat a képességeket, amikkel már rendelkezel. Például, ha nem vagy jó varrónő, akkor ne most kezdd el megtanulni, hogy saját esküvői ruhát varrj. Az esküvő az idő és a kreativitás arról, hogyan alkalmazod az ismereteidet, nem pedig arról szól, hogy új dolgokat tanulsz meg az utolsó pillanatban - akkor úgysem leszel elégedett.

Az elfogadás készsége: Hogyan kezeld a változásokat esküvődön

Az élet - így az esküvők is mindig tartogatnak meglepetéseket, és nem mindig megy minden tökéletesen. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezted, három választásod van: elfogadhatod az állapotát annak, ahogy van, és csak továbbmész ezzel; elkezdhetsz mindent újra, amivel akár egy örökös elégedetlenségi körforgásba is kerülhetsz; vagy elfogadhatod a ’vereséget’ és továbblépsz. Az esküvő napja a szeretet és az öröm napja, nem a hibák és a tökéletesség napja.

Öröm az alkotásban: Szórakozás és kreativitás a DIY esküvőkön

Az örömtől vezérelve dönts és ne felejtsd el megkérdezni magadtól: "Ez az, amit élvezek, és amivel szórakozni fogok?" Ha a válasz nem, akkor ne csináld meg. Az esküvődnek örömteli és szórakoztató élménynek kell lennie, és nem egy tehernek. Ne vállalj olyan feladatokat, amiket utálsz, inkább örülj a tervezésnek és az alkotásnak. Kérj segítséget, mert akár egy jó kis baráti programot is összerakhattok díszkészítéssel és beszélgetéssel.

A DIY esküvők lehetnek csodálatos és emlékezetes élmények, ha okosan és szenvedéllyel közelíted meg őket. Bátran válogass, delegálj, tartsd egyszerűen, légy hajlandó elfogadni a hibákat, és mindenekelőtt élvezd az alkotást és a közös munkát azokkal, akik szeretnek. Ne feledd: ez a Ti esküvőtök és te határozod meg, kinek mondasz igent, vagy határozott nemet az ötletére. Az esküvőd így garantáltan az életed egyik legemlékezetesebb napja lesz!

Ha szereted az alternatív helyszíneket, nézd meg milyen lehet egy esküvő egy régi szeszgyárban!


cimkék

esküvő, minimalista, recycling, szervezés, upcycling


Ez a cikk is érdekelhet: