október 7

Gyakorlatias tippek DIY esküvőszervezéshez

Egy DIY esküvő (Do It Yourself azaz csináld magad) tervezése kreatív élmény lehet, de azért néha kihívásokat is rejt magában. Az alábbiakban öt tippet szedtünk nektek össze, amelyek segíthetnek elkerülni a felesleges stresszt és zökkenőket egy természetközeli esküvő tervezése során:

Büdzsé és vendéglista: a DIY esküvők alapjai

Az első és legfontosabb lépések meghatározni, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre és hogy kiket hívsz meg. Enélkül ne is kezdj neki a továbbaknak. A büdzsé meghatározása és beosztása segít abban, hogy tudatosan gazdálkodj a pénzzel, és megakadályozza, hogy túl sokat költs valamire, valami másnak a kárára. Behatárolja, hogy hány embert lehet meghívni, ami befolyásolja a helyszínre és az étel-italra jutó összeget.

Időben kezdd el: tervezés és előkészületek

Nagyon fontos, hogy időben kezdd el a készülődést, és ne hagyj semmit az utolsó pillanatra. Sokféle feladat van, amit akár hónapokkal az esküvő előtt el lehet már végezni és nem kell mindent személyesen nektek csinálni. Legyen minden napra vagy hétre egy kis elvégzendő feladat magatoknak és másoknak is, tartsátok szemmel a helyzet alakulását és delegáljatok másokra ha szükséges. Ne felejtsétek el időben kiválasztnai és lefoglalni a helyszínt - nálunk például gondolkozhatsz abban, hogy korábban jöttök néhány baráttal és feldíszítitek a helyszínt.

A család és barátok bevonása a DIY esküvő szervezésébe

Bár családtagok és barátok rengeteg ötlettel és segítséggel szolgálhatnak az esküvőd tervezésekor, jól gondold át, melyeket fogadod meg. Igen, ez egy határhúzási és nemet mondási feladat, amit sokszor nehéz megtenni. Hidd el, sok idegőrlő pillanatot megspórolhatsz ennek átgondolásával, mert nem biztos, hogy mindenkit úgy számon tudsz kérni, ahogy először gondoltad.

Fenntartható ötletek: kreativitás és újrafelhasználás az esküvőn

A DIY esküvők egyik nagy előnye, hogy lehetőséget nyújtanak némi pénz megtakarítására. Mielőtt sokat költenél például új dekorációs elemekre, gondold át, hogy a meglévő dolgokból mit tudnátok alkotni. Fontos, hogy a saját kreativitásodat és stílusodat igyekezz megjeleníteni és ne egy másik esküvőt lemásolni - ne feledd: csak lazán, és a kevesebb néha több.

A Szeszgyári esküvők szervezésekor a vintage helyszín és a rusztikus hangulat az, ami megtetszik a pároknak. Sokszor fontos az is a helyszín választásakor, hogy ottalvós legyen, tehát bizonyos mennyiségű embernek szállással szervezhessétek az eseményt.

Feladatok leosztása - Mindenki csak azt csinálja, amiben jó

Az egyik utolsó dolog amit szeretnél, hogy olyasvalaki vállaljon el egy feladatot, aki nem ért az adott dologhoz, tehát lutri lesz, hogy végülis mi készül el és hogyan. A feladat: megtudni, hogy ki süti a legfinomabb sütiket, hogy kinek van a legjobb pálinkája, vagy melyik kamrában lapul némi bodzaszörp. A zenénél sokszor egyszerűbb, ha van egy előre elkészített playlist, amit akárki arrébb lapozhat, ha épp arra van szükség. Az élményen és a hangulaton kívül és a hangulat is függ ezektől, nem beszélve a pénzedről, tehát győződj meg róla, hogy a megfelelőkre esik a választásod.

Reméljük a fenti tippek segítenek abban, hogy egyedi és valóban DIY esküvőt szervezz magadnak, minimalizálva a stresszt és a nehézségeket. A természetközeli helyszín megadja majd a jó fotótémákat, és azzal sem lesz gond, hogy messzire kell menni aludni.

Ha egy természetközeli, és stílusban vintage helyszínre vágytok, gyertek és nézzétek meg milyen izgalmasan rusztikus hangulata van a Szeszgyárnak. Írj emailt a retreatfactory@gmail.com e-mail címre és nézzetek körül!


cimkék

DIY, esküvő, recycling, szervezés, upcycling, vintage


Ez a cikk is érdekelhet: